Prestala da postoji koalicija Nacionalno okupljanje – Dveri i Zavetnici od sada samostalno

0
165
Beograd, 8.12.2023. - Predsednica Zavetnika Milica Djurdjevic Stamenkovski i predsednik pokreta Dveri Bosko Obradovic odrzali su komferenciju za novinare, danas u prostorijama stranke Zavetnici u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Koalicija Nacionalno okupljanje, čiji osnivači su Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici, objavila je da je prestala da postoji 30. decembra 2023. godine, na dan kada su na pojedinim biračkim mestima ponovljeni neregularni izbori, saopšteno je.

 

„Osnivači ove koalicije ubuduće će nastupati samostalno i samim tim snose pojedinačnu političku odgovornost za stavove izrečene posle 30. decembra prošle godine“, navodi se. Dodaje se da srpski intelektualci koji su u izbornoj kampanji dali načelnu i programsku podršku Nacionalnom okupljanju, od momenta gašenja te koalicije ne stoje više iza izjava pojedinih stranaka članica bivše koalicije. Prema konačnim rezultatima parlamentarnih izbora održanih 17. decembra prošle godine, koalicija „Nacionalno okupljanje“ je osvojila 2,76 odsto glasova, čime nije prešla cenzus i neće imati predstavnike u parlamentu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here