Predstava Prijatelji – Premijera 16. februara u Beogradu

0
26

Životi omiljenih karaktera iz kultne američke serije “Prijatelji” dolaze premijerno 16. februara na pozorišne daske mts Dvorane, a u druženju sa novinarima i zvanično su najavili početak predstave na daskama koje život znače.

Predstava koja se nalazi u “rediteljskim rukama” Nataše Radulović, a po tekstu Nine Džuver, u startu je okupirala pažnju javnosti i medija, što se moglo videti i po broju novinarskih ekipa koje su došle, kako bi ispratile uvertiru u premijeru koja će biti održana za mesec dana. Rediteljka Nataša Radulović istakla je da su glumce birali prvenstveno po energiji koju mogu da iznesu, te da fizički izgled nije bio presudan u odabiru uloga, s obzirom na to da u pozorištu to sve može da se nadomesti kostimima i šminkom.

Nina Džuver koja je adaptirala tekst poručila je da su sačuvali duh serije, te da će predstava biti zanimljiva čak i onima koji nisu pratili seriju, niti su njeni veliki ljubitelji.

Marija Bergam kaže da je za nju ovo bio izazov jer je prvi put radila komedije, ali da je inače na Akademiji njoj najbolje išle komedije, te da se nada da će to da opravda. Takođe dodaje, da smatra da neće biti velike razlike što ne igraju pravi glumci iz serije.

Glumac Rade Ćosić istakao je da je reč o skupoj predstavi što dosta govori o njenom kvalitetu.

Uloge u predstavi tumače: Marija Bergam ( Fibi ), Rade Ćosić (Džoj ), Matea Milosavljević (Rejčel ), Milica Stefanović ( Monika), Maja Čampar (Dženis i ostale ženske uloge ), Nikola Rakočević (Ros ), Arsenije Tubić ( Čendler ), Branislav Tomašević ( Ganter i ostale muške uloge). Za kostime je zadužena Adrijana Pajić, dok je kompozitor Ana Krstajić. Scenograf predstave je Milica Đurov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here