Lista koalicije „Srbija protiv nasilja“ će poštom podneti Ustavnom sudu Srbije zahtev za poništenje izbora za Skupštinu Beograda, najavila je danas poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević.

Poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević je, u izjavi novinarima ispred zgrade Ustavnog suda, rekla kako se ne zna da li će antidatirani Službeni glasnik grada Beograda broj 1. biti objavljen danas ili sutra (broj 2. je već objavljen), i da zato nije bilo potrebno da se zahtev fizički preda danas. Ona je ocenila kako je to antidatiranje još jedan dokaz da se radi o vrlo otvorenom pravnom nasilju vlasti u izigravanju sistema.

Predstavnici koalicije Srbija protiv nasilja rekli su ranije kako veruju da je reč o još jednoj prevari sa ciljem da ta koalicija zakasni sa podnošenjem žalbe Ustavnom sudu. “Kada bude odštampan, na njemu će pisati da je objavljen 3. januara, a rok za žalbu je 15 dana. Dakle, veliko je pitanje da li ćemo moći uopšte da podnesemo žalbu Ustavnom sudu. Jer ako je podnesemo pre nego što taj list bude objavljen, Ustavni sud će reći – pa dostavite nam taj list, on ne postoji. A kada bude objavljen, oni će reći – pa isteklo je 15 dana”, rekao je ranije član GIK Zoran Alimpić.