Srbija u junu prvi put domaćin najprestižnije evropske biciklističke trke – UCI Gran fondo

0
27

„Prvi put u istoriji biciklizma u našoj zemlji, grad Novi Sad će 16. juna biti domaćin profesionalne biciklističke trke na veoma visokom nivou iz serije Gran fondo, koju je verifikovala Svetska biciklistička federacija“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodajući da je to važna vest za sve ljubitelje biciklizma, za sve koji vole sport, za razvoj turizma, Fruške gore i promociju naše zemlje.

Povodom održavanja profesionalne biciklističke trke na veoma visokom nivou iz serije Gran fondo u Pokrajinskoj vladi održan je radni sastanak posvećen pripremama za prvu trku u Novom Sadu. Takmičenja u ovoj seriji organizuju se širom sveta – na pet kontinenata, a namenjena su nekadašnjim profesionalcima, mastersima, amaterima i ljubiteljima biciklizma. Reč je o trkama koje su kvalifikacione za Gran fondo Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 29. avgusta 2024. godine u Alborgu u Danskoj.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta Zoran Gajić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, član Gradskog veća za sport Ognjen Cvjetićanin, direktor Gran fonda Ivan Arpaš, predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograd Slaviša Lakićević i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here