Zeleno levom frontu sinoć su  pristupili osnivač Novog Optimizma Branislav Guta Grubački i profesorka sociologije Senka Jankov. Oni su najavili formiranje gradskog odbora stranke u Zrenjaninu.

U društvu prijatelja, saboraca i kolega iz opozicije Branislav Grubački Guta i Senka Jankov najavili su formiranje Gradskog odbora Zeleno-levog fronta u Zrenjaninu. Okupljanju je prisustvovao i profesor Čedomir Čupić koji je podsetio na to da su Zeleno zvono i Novi optimizam čuvali čovečnost koja je u Srbiji dovedena u pitanje i pogažena te da nije čudo što su čelni ljudi pokreta pristupili Zeleno-lavom frontu. Govoreći o političkoj sceni na koju stupaju Guta i Senka profesor je rekao da su decembarski izbori doneli tri velike stvari.

Dobrodošlicu u Zeleno-levi front Guti i Senki poželeo je kopredsednik stranke Radomir-Lazović.

Novi članovi Zeleno-levog fronta, Guta i Senka, podelili su sa prisutnima razloge za pristupanje baš ovoj političkoj opciji.

Nakon obraćanja Guta i Senka su potpisali pristupnice i pozvali prisutne da učine isto. Gradski odbor Zeleno-Levog fronta u Zrenjaninu delovaće iz Sarajlijine ulice broj 2a, iz prostorija Zone društvenog dijaloga.