Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je , na drugoj po redu AHK Gala večeri u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore  da je Nemačka najznačajniji trgovinski partner Srbije, ali i jedan od najvećih investitora i donatora u Srbiji.

Ministarka Đedović je sinoć na godišnjem skupu Nemačko-srpske privredne komore AHK i Gala večeri pod nazivom ‘’ Green is the New art’’ istakla da je Srbija odlučna na putu zelene tranzicije, okrenuta  budućnosti i novoj energetskoj politici, sigurnom snabdevanju i energetskoj nezavisnosti.

Đedović Handanović je rekla da je Nemačka do sada pomogla Srbiji sa milijardu i po evra usmerenih ka čistim izvorima energije i dodala da je ona najveći trgovinski partner i investitor u našoj zemlji, jer je u nemačkim kompanijama zaposleno više od 100.000 ljudi. „Nemačke investicije imaju veliki uticaj na rast naše privrede i životnog standarda građana Srbije.Ukupna robna razmena raste iz godine u godinu  a 2022. je dostigla  8,3 milijarde evra“, Zahvalni smo Nemačkoj na podršci koju pruža Srbiji. Srbija i Nemačka uspostavili su klimatsko partnerstvo u cilju podrške naše zemlje u sprovođenju zelene agende Evropske unije“, istakla je ministarka Đedović Handanović.