Ove godine Međunarodni poljoprivredni sajam se održava od 18 – 23. maja. Na jednom mestu najbolje kompanije, savetovanja koja donose nova veštine i znanja. Ovde možete naći odgovore za Vaše probleme u proizvodnji, plasmanu, marketinškim veštinama.

Tokom šest dana održavanja Poljoprivrednog sajma imate priliku da saznate o novim tehnologijama , o preciznoj poljoprivredi i šta Vam ona donosi. Precizna poljoprivreda je alat koji donosi višu produkti -vnost, niže troškove u proizvodnji, više prinose i samim time veći profit. Jedna od kompanija koja predstavlja novosti u poljoprivredi je “Livona”. Tu su Trimble navigacioni sistemi koji garantuju automatsko upravljanje sa tačnošću setve na 4 – 10 centimetara uklapanja prohoda. Zamislite da Vaš traktor, sejalica sama se kreće po njivi i obavlja ove operacije dok Vi samo nadzirete. To se pre 4 – 5 godina nije moglo ni u snu zamisliti. Tu su i dronovi, novi pomagači u obavljanju radova na njivi. Za izlagače je važno napomenuti da za avansne uplate od 1. februara do 31. marta odobrava se 4 odsto popusta. Sve informacije možete pronaći na sajtu Novosadskog sajma.

Daleko je 1923. godina kada je održana Prva trgovačka i zanatska izložba u Novom Sadu. To je bila prvo veliko predstavljanje zanatskih proizvoda toga doba na jednom mestu, uz predstavljanje trgovinskog esnafa. Tako je počela tradicija Novosadskog sajma duga jedan vek. Tokom svoga rasta sve je veći broj izlagača i posetilaca. Sve je više privrednika koji žele da predstave svoje proizvode, svoje znanje i umeće. Istovremeno je rastao i ugled Novosadskog sajma u svetu. Tako je novosadski Poljoprivredni sajam na 25. kongresu Međunarodne asocijacije sajmova (UFI), 1958. godine u Solunu primljen u asocijaciju. Veliki podstrek za dalji razvoj.

Novosadski sajam ove godine ima važnog Partnera – Evropsku uniju. Tako je odato priznanje Novosadskom sajmu i njegovom značaju za razvoj ovog dela Evrope. Partner Evropska unija će tokom održavanja Poljoprivrednog sajma predstaviti mogućnosti poljoprivrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima iz Srbije o daljem napretku ruralnog razvoja. Naglašena je i mogućnost korištenja sredstava IPARD programa. Posetite Poljoprivredni sajam tokom maja meseca, od 18 – 23., više od 1.400 izlagača će ponuditi rešenja za vaše probleme, odgovoriti na Vaša pitanja i doprineti rastu gazdinstva. Dobrodošli!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here