ZREPOK i Fondacija Alek Kavčić – Da li će strani izdavači poraziti besplatne udžbenike?

0
30

Zrenjaninski poslovni krug je u saradnji sa Fondacijom Alek Kavčić raspisao javni poziv za prijavu osnovnih škola sa teritorije Srednjobanatskog upravnog okruga za dodelu besplatnih udžbenika.

Cilj javnog poziva je poboljšanje kvaliteta obrazovanja, podsticanje motivacije za učenje, promocija jednakih mogućnosti i smanjenje finansijskih opterećenja porodica. Dragan Vidaković, član Izvršnog odbora Zrepok-a je objasnio kako je došlo do saradnje sa Fondacijom Alek Kavčić kao i zbog čega javni poziv obuhvata samo udžbenike za drugi i šesti razred.

Ovakva inicijativa je prvi put pokrenuta na nivou jednog celog grada, rekao je Aleksandar Kavčić, osnivač Fondacije Alek Kavčić.

Kavčić je istakao i da većina učitelja i nastavnika radi časno i savesno svoj posao u gotovo nemogućim uslovima i pored pritisaka određenih pojedinaca koji su uticajni u školi ili lokalnoj zajednici.

Kavčić naglašava da su udžbenici stranih izdavača u Srbiji preskupi i da tu leži uzrok svake opstrukcije.

Vidaković kaže da je odziv na teritoriji grada Zrenjanina izuzetno slab i da su naišli na nerazumevanje

Svaka osnovna škola iz Srednjobanatskog okruga može podneti prijavu do 25. marta za dobijanje besplatnih udžbenika za svoje učenike putem elektronskog obrasca koji je dostupan na internet stranici ZREPOK-a.

Nadamo se da će obrazovanje pobediti želju za sticanjem dobiti i da će škole olakšati roditeljima školovanje dece koje bi trebalo da bude prioritet kao što je i zemljama u okruženju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here