Ekološki ustanak traži od Kušnera i Grenela plan za bivši Generalštab u Beogradu

0
36

Šef poslaničke grupe Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović izjavio je danas da je taj pokret uputio dopise bivšem američkom izaslaniku za Balkan Ričardu Grenelu i biznismenu Džerardu Kušneru, sa zahtevom da dostave dokumentaciju o projektu renoviranja zgrade Generalštaba, jer institucije Srbije to ne žele da urade.

Ekološki ustanak je od američkih investitora tražio da im dostave plan za lokaciju nekadašnjeg Generalštaba u centru Beograda, srušenog u NATO bombarodovanju 1999. godine. Lider Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanović Ćuta je kazao novinarima da to traže jer domaće institucije “nisu odgovorile” na njihov istovetan zahtev. On je rekao da je to mejlom traženo od Džareda Kušnera i Ričarda Grenela pošto je u medijima objavljeno da se na mestu nekadašnjeg Generalštaba planira izgradnja luksuznog hotela i stanova.

Poslanik Ekološkog ustanka Goran Petković je ukazao na istorijsku vrednost lokacije nekadašnjeg Generalštaba i da “taj prostor mora biti sačuvan”.

Ministar građevinarstva Srbije Goran Vesić je u utorak rekao da je svaka vlada posle bombardovanja pokušavala da nađe način da se revitalizuje zgrada Generalštaba, ali nije našla rešenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here