Petković – Još nema kompromisnog rešenja za problem dinara na Kosmetu

0
19

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je da je delegacija Beograda tokom jučerašnje runde dijaloga u Briselu iznela svoj predlog za balansirano i kompromisno rešenje problema platnog prometa, ali da Priština nije pokazala volju za to.

Petković je novinarima u Briselu rekao da predstoji još jedan sastanak o ovom pitanju i da za desetak dana očekuje novi poziv specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka na temu dinara i plaćanja. On je naveo i da je iskoristio priliku da još jednom ukaže na težak položaj Srba na Kosmetu, posebno zbog nemogućnosti da naš narod prima plate, penzije i ostala primanja.

Direktor Kancelarije je istakao i da se založio za to da se što hitnije formira ZSO, tim pre što je prošlo više od 4.000 dana kako je Priština stavila potpis na sporazum koji to predviđa.

Beograd je posvećena strana i traži rešenja u okviru dijaloga, naglasio je Petković.

Miroslav Lajčak izjavio je 1. aprila da sa nada da će biti postignut dogovor o uredbi Centralne banke Kosova o srpskom dinaru. Lajčak je tada ocenio da je prošlonedeljni sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine bio koristan i da su obe strane imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here