Tribina o bezbednosti novinara

0
28

U organizaciji neformalne studentske organizacije STAV održana je tribini o bezbednosti novinara na kojoj su učestvovali izvršna direktorka Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić Hegediš, novinar Radija 021 Žarko Bogosavljević i profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu novinar Dinko Gruhonjić.

Novinarstvo nije opasna već lepa, čestita i časna profesija, ali mora da ima jedan preduslov-da je obavljate u isto tako lepoj, časnoj i organizovanoj državi, rekla je izvršna direktorka Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić Hegediš.

Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i novinar Dinko Gruhonjić istakao je da će novinari biti otporniji ukoliko budu solidarni.

Novinar Radija 021 Žarko Bogosavljević je za FoNet ocenio da je ugrožena bezbednost novinara, posebno na lokalu, pre svega zbog situacije u društvu, gde je normalizovano nasilje svake vrste.

U Srbiji je,između ostalog, i novinarstvo kompromitovano na najružniji mogući način, počevši od toga što je veći deo novinarstva u Srbiji prerastao u propagandu, pa ste prisiljeni da budete kolege sa ljudima čija je upitna moralnost, ne samo kao novinara, nego i kao ljudskih bića, rečeno je na tribini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here