Otvorena izložba „Prvi svetski rat iz kolekcije Dejana Kragića” u Domu Vojske

0
23

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović otvorio je danas izložbu „Prvi svetski rat iz kolekcije Dejana Kragića” u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu.

Državni sekretar Starović istakao je da danas, u ovom zdanju, imamo priliku da ugostimo predstavnike Udruženja građana „Srpsko istorijsko nasleđe“ i da iskažemo jedno veliko hvala na njihovom trudu i radu na čuvanju istorijskih istina o našem narodu.

U ime Medija centra „Odbrana“, okupljenima se obratila se načelnik Galerije Doma Vojske Srbije Jelena Knežević naglašavajući da ta kuća ovom novom izložbenom postavkom nastavlja da neguje sećanje na sve učesnike tog krvavog sukoba u nastojanju da ih nikada ne zaboravimo.

Govoreći o izložbi i dosadašnjem radu, autor izložbe Dejan Kragić podsetio je da Udruženje „Srpsko istorijsko nasleđe“ postoji deset godina.

Izložba je nastala u saradnji Medija centra „Odbrana” i Udruženja građana „Srpsko istorijsko nasleđe”, čiji je osnivač i predsednik Dejan Kragić. Njegov višedecenijski rad iznedrio je zbirku koja se odnosi na periodu od 1914. do 1918. godine. Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 20. aprila 2024.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here