Predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je, i posle upućenog novog predloga opozicije, da ne prihvata odlaganje izbora za Skupštinu grada Beograda, zakazanih 2. juna.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ predložila je da izbori za odbornike Skupštine grada Beograda i skupštine svih opština, gradova i gradskih opština u Srbiji budu održani u istom danu, najranije šest meseci od ispunjenja svih preporuka ODIHR, a najkasnije do kraja 2024. godine. Kaže da je ozbiljno analizirala predloge opozicije i konsultovala se sa svojim timovima. „Moj odgovor je bio da sam prihvatila sve predloge, osim jednog, suprotnog Ustavu, da odložimo izbore za Skupštinu Grada Beograda do daljeg“, ponovila je.

Kaže da joj je „posebno bila zabavna stvar“ što su je političke stranke grupisane oko Đilasove, obavestile da su se pre četiri dana obratile OEBS-u zvanično, sa „zahtevom da OEBS posreduje u nečemu što oni zovu postpredizborna kriza“. „I sada imate ljude koji su bacali drvlje i kamenje na mene što sam na sastanak pozvala, u svojstvu posmatrača, ambasadora OEBS-a, ambasadora Amerike, ambasadora Norveške i ambasadora Evropske delegacije u Srbiji. Nisu ni imali pravo glasa, nisu se ni javljali za glas, nisam ja tražila neko mišljenje“, navela je Brnabić.