Krkobabić – Sela opštine Odžaci primamljiva su za mlade porodice

0
18

„Ratkovo i ostala sela Odžaka su više nego primamljiva mesta za život mladih porodica. Čak 105 njih našlo je ovde svoj novi dom. Ožegovići sa troje dece su pravi primer za to”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić tokom radne posete opštini Odžaci u Zapadnobačkom upravnom okrugu.

Nakon sastanka sa čelnicima Opštine Odžaci, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je obišao petočlanu porodicu, koja je prošle jeseni dobila kuću na konkursu ovog Ministarstva. Nedavno je na prvoj ovogodišnjoj komisiji odobreno još 14 kuća u Odžacima, od čega će dve biti useljeno u selu Ratkovo.

Ožegovići, Jovana (23) i Milan (29) i njihovo troje dece – četvorogodišnji Mihailo, trogodišnja Marija i Mateja koji uskoro puni godinu, jedna su od 105 porodica koje su tokom prethodne tri godine programa oživljavanja napuštenih seoskih kuća, dobile dom na teritoriji ove opštine.

Predsednik opštine Goran Nikolić zahvalio je ministru na dosadašnjoj saradnji i svemu što je Ministarstvo za brigu o selu uradilo za ovu opštinu. „U seoske kuće uselilo se dovoljno ljudi da zajedno mogu da čine jedno celo selo, Miholjski susreti sela su najposećenija manifestacija kod nas već nekoliko godina. Imamo sjajnu saradnju i učestvovaćemo i u svim narednim programima Ministarstva za brigu o selu”, rekao je Nikolić.

Nakon posete porodici Ožegović, Krkobabić je srdačno dočekan u selu Deronje gde je razgovarao sa meštanima ovog i okolnih sela i posetio obližnju lokalnu etno kuću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here