Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora UAE i Suverenog Vojnog Malteškog Reda

0
34

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danasa akreditivna pisma ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmeda Almenhalija i ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa.

Srbija je ponosna na prijateljske veze i strateško partnerstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), koji su utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić pošto je primio akreditivno pismo novog ambasadora UAE Ahmeda Almenhalija. Vučić je, na Instagramu, objavio da je Srbija spremna da održava intenzivan politički dijalog i razmenu poseta na najvišem nivou u narednom periodu. Time bismo dali dodatni impuls razvoju naše sveukupne saradnje,  istakao je Vučić, koji je poželo srdačnu dpobrodošlicu novom ambasadoru. Još jednom sam zahvalio predsedniku UAE Mohamedu bin Zajedu na iskrenom prijateljstvu i spremnosti da ličnim angažmanom pomogne i podrži Srbiju i naš narod, naglasio je šef države.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je i akreditivna pisma novog ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa. Poželeo sam novom ambasadoru srdačnu dobrodošlicu, uspešan i prijatan rad i boravak u našoj zemlji, u nadi da ćemo tokom njegovog mandata dalje unapređivati postojeće dobre i prijateljske odnose i intenzivirati našu saradnju, posebno na humanitarnom planu. Zahvalni smo Suverenom Vojnom Malteškom Redu na svim humanitarnim aktivnostima u našoj zemlji, a posebno uvažavamo njihovu kontinuiranu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kojom, zajedno sa nama, čuvaju tekovine međunarodnog pravnog poretka i hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji – istakao je predsednik Vučić i novom ambasadoru poželeo srećan rad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here