Deo opozicije izlazi na izbore sa sloganom “Biram borbu”

0
32

Deo opozicije koji izlazi na izbore i koji je napustio koaliciju Srbija protiv nasilja objavio je ime nove koalicije – Biram borbu.

Miroslav Aleksić iz Narodnog pokreta Srbije je, ispred nove koalicije “Biram borbu”,  na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije poručio da su svesni svih manipulacija uzurpatorskog režima, ali da su odlučili da ne predaju bez borbe u ruke režimu Aleksandra Vučića ni jednu opštinu, ni jedan grad u Srbiji.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta rekao je da su predstavnici novoformirane koalicije odlučili da se ne povlače pred SNS-om.

Gradovi širom Srbije, za razliku od Beograda, nisu imali tu privilegiju da biraju, rekao je narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.

Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana rekao je da smatra da imaju obavezu prema više stotina hiljada građana Beograda koji su u decembru doneli odluku da Srpska napredna stranka više ne može da vrši vlast u Beogradu.

Stranke okupljene u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ sastale su se u petak uveče kako bi donele odluku da li da 2. juna izađu na beogradske izbore. Predlog o izlasku je stavljen na glasanje i podržalo ga je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok su protiv bile Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Srbija Centar i Zajedno. Nedoumicu je izazvao stav DS, koji je prvobitno glasao protiv izlaska, ali su najavili da će podržati odluku većine. Ta stranka je naposletku ipak odlučila da učestvuje na izborima 2. juna. SSP, SRCE i Zajedno ne žele da izađu ni na izbore za gradske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here