Istraživanje „Sistem društvenog integriteta, Srbija 2023“ – Država ne sluša preporuke

0
23

Stvari koje su organizacije civilnog društva u prethodnom periodu pisale i preporučivale državni organi u mnogim slučajevima nisu primenili, i one su se posle vraćale preko Brisela, Strazbura i Vašingtona, u istom ili sličnom obliku, upozorio je danas programski direktor nevladine organizacije Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić.

Programski direktor nevladine organizacije Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić je, na predstavljanju nalaza istraživanja „Sistem društvenog integriteta, Srbija 2023“, istakao da postoje naznake da će se stvari menjati i da se nada da će ono što predlažu organizacije civilnog društva biti blagovremeno razmotrene, da ne bi to dolazilo iz inostranstva.

Regionalni koordinator Transparensi internešnal za Istočnu i Jugoistočnu Evropu Lidija Prokić ocenila je da zabrinjava ponašanje država u tom regionu, uključujući i Tursku, kad je reč o pravosuđu i zakonodavnoj ulozi parlamenta.

Ministarka za evropske integracije u tehničkoj Vladi Tanja Miščević rekla je da je završena reformska agenda i da je Srbija u procesu konsultacija sa Evropskom komisijom oko njenog izgleda.

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Beogradu Plamena Halačeva rekla je da nova vlada Srbije mora da omogući efikasan rad Tužilaštva u borbi protiv korupcije, što zahteva zajedničke napore svih, a da je u svemu ključna uloga civilnog društva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here