U subotu, 27. aprila, održana je akcija tokom koje je predstavljen Autonomni ženski front koji je osnovan unutar Zeleno levog fronta sa ciljem da doprinese učešću žena u radu stranke, ali i na političkoj sceni Srbije.

Autonomni ženski front posvećen je unapređenju ženskih prava i postizanju rodne ravnopravnosti u Srbiji, a osnovan je u okviru Zeleno levog fronta. Nešto više o tome rekla je Senka Jankov, kopredsednika Zeleno levog fronta Gradskog odbora Zrenjanin.

Članice Autonomnog ženskog fronta su žene iz svih delova Srbije, različitih profesija, interesovanja i svih generacija. Autonomni ženski front teži da bude široka mreža žena koje će sarađivati i ostvarivati zajedničke ciljeve.

Autonomni ženski front je u okviru turneje obišao nekoliko gradova, a Zrenjanin je bio osmi po redu, rekla je Tatjana Nikolić, koordinatorka AŽF iz Niša.

U Zrenjaninu su pozvane žene da se priključe i da se solidarno bore za bolje društvo. Autonomni ženski front broji preko 120 žena koje su članice Zeleno levog fronta širom Srbije.