Sedam poljoprivrednih udruženja zatražilo je sastanak sa novim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem kako bi videli dokle se stiglo sa zahtevima poljoprivrednika sa protesta prošle godine i bili sigurni da će biti ispunjenini, saopštilo je danas udruženje „Složni Pidikanci“ iz Bavaništa.

Sastanak su, udruženja „Složni Pidikanci“  iz Bavaništa, zatražila i udruženja „Stig“ iz Požarevca, „Naše mleko“ iz Šapca, „Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja“ iz Adrana, „Ne damo Jadar“ iz Gornjih Nedeljica, „Severni Banat“ iz Kikinde i „Brestovački ratari“ iz Banatskog Brestovca.  „Želimo da vidimo kakva je politika za budućnost nove garniture ministarstva, da obrazložimo šta se do sada izdešavalo, šta se do sada uradilo i napravimo plan za dalje korake. Tu smo za saradnju i dogovor i sada očekujemo odgovor“, rekao je Jovan Jovanov iz udruženja „Složni Pidikanci“.

On je naveo da će konkretne teme sastanka biti dobro poznati zahtevi poljoprivrednika sa protesta 2023. godine  – od ukidanja akciza za goriva, regulisanje uvoza mleka i mlečnih proizvoda, do uređenje tržišta. „Ne tražimo nove zahteve, želimo da znamo dokle smo ‘stigli’ sa starim i da budemo sigurni da će oni da se ispoštuju“, rekao je Jovanov i dodao da se nadaju da će biti nastavljena dosadašnja komunikacija sa resornim ministarstvom.