Rok za podnošenje izbornih lista za lokalne izbore raspisane za 2. jun istekao je u nedelju u ponoć, do kada je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Beogradu predato ukupno 14 lista.

Po informacijama iz GIK, u poslednjem satu pred istek roka za podnošenje izbornih lista za beogradske izbore predate su tri liste, čiji su podnosioci Grupa građana „Mi – glas iz naroda“, pokret „Kreni-promeni“ predvođen Savom Manojlovićem i stranka Dosta je bilo, koja će, ukoliko lista bude potvrđena, na izborima nastupiti pod nazivom „Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu“.

Gradska izborna komisija na sinoćnoj sednci proglasila je listu „Beograd naš grad“, koalicije manjinskih stranaka „Snaga“, listu Unija Roma Srbije – Za Beograd“ i listu „Beograd je svet – Stranka pravde i pomirenja, preneo je Beoinfo. Prethodno je u GIK proglašeno osam lista za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda.

Prva je lista koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, na mestu broj dva je lista „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek“, dok je pod rednim brojem tri lista Grupe građana „Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić“.

Redni broje četiri ima lista „Grupa građana – Za zeleni Beograd – Kada ako ne sad – dr Dejan Žujović“, peta je izborna lista „1 od 5 miliona – Beogradski front – Ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik“.

Lista koalicije „Biramo Beograd“, koju čine Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije, proglašena je šesta po redu.

Na sedmom mestu je izborna lista „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“, koju je podnela istoimena grupa građana, dok je pod tednim brojem osam „Narodna lista – Ključ za pobedu“, koju čine Narodna stranka, Nova Srbija i pokret „Živim za Srbiju“.