U sklopu Međunarodnog dana porodice, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je danas ugovore porodicama iz AP Vojvodine sa troje ili četvoro dece, koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Čestitajući roditeljima na dobijenim sredstvima, Gojković je ukazala na značaj porodice koja predstavlja važan prioritet Pokrajinske vlade. Ona je istakla da je reč o konkursu koji je dao izuzetne rezultate u podsticanju rađanja i afirmaciji pronatalitetne politike, kao i poboljšanju demografske strukture u našoj pokrajini.

Maksimalan iznos koji je porodica mogla da dobije za ove namene je milion i po dinara. Novac će za kupovinu nekretnine iskoristiti šest porodica, dok će 183 višečlane porodice ovim sredstvima moći da adaptiraju svoju kuću ili stan. Pokrajinska vlada izdvaja sredstva i za pomoć nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, tokom trajanja porodiljskog odsustva, zatim biomedicinsku potpomognutu oplodnju, kao i za materinski dodatak.