Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom, naglasivši tom prilikom da je MUP Srbije pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala.

Dačić je ujedno tokom sastanka preneo zainteresovanost za produbljivanje saradnje sa Interpolom, koja je u prethodnom periodu bila intenzivna.

Dvojica sagovornika su se saglasila da je Interpol nezamenljiv faktor u zajedničkim borbama protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da je neophodno da se njegove postojeće baze i alati dodatno unapređuju i razvijaju.

Potpredsednik Vlade je istakao da će MUP Srbije nastaviti rad na realizaciji projekata iz prethodnih godina i na produbljivanju saradnje u budućnosti.

Generalni sekretar Interpola je rekao da je Srbija u ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji prepoznata kao lider u saradnji i da je, prema relevantnim podacima Interpola, dobar primer po svim elementima rada, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.