Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa ambasadorom Republike Italije u Srbiji Lukom Gorijem i razgovarala o značaju saradnje dva parlamenta.

Predsednica je istakla da je bilateralna saradnja u svim oblastima razvijena, a da su odnosi na nivou strateškog partnerstva i da je Italija naš važan politički i ekonomski partner. Takođe, rekla je da veruje da će poseta delegacije Odbora za spoljne poslove Donjeg doma, sa predsednikom Đuliom Tremontijem na čelu Srbiji, doprineti unapređenju dalje parlamentarne saradnje.

Ambasador Gori je izjavio da je parlamentarna saradnja razvijena i predstavlja veoma važan segment bilateralne saradnje koji doprinosi kako ukupnim odnosima, tako i uspehu Srbije na evropskom putu.

Brnabić je istakla da je Srbija zahvalna na podršci koju Italija pruža našoj zemlji na putu ka punopravnom članstvu u EU i da što skorija integracija Zapadnog Balkana u EU predstavlja garanciju za prosperitet i stabilnost, kako našeg regiona, tako i Evrope u celini.

Sagovornici su se saglasili da je i drugi po redu Poslovni forum Italije i Srbije uspešno realizovan u Trstu prošlog meseca, i da je dodatno napredio svebuhvatnu bilateralnu saradnju naših država, naročito u oblastima privrede, zelene tranzicije i inovacija.