Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima održava se od 10. do 23. juna  u  Beogradu, na gradskim bazenima i na Adi Ciganliji.

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima svečano je otvoreno u ponedeljak, 10. juna u Beogradu. Ovo takmičenje obuhvata plivanje, skokove u vodu, plivanje na otvorenim vodama, umetničko plivanje, a u masters kategoriji plivanje, skokove u vodu, umetničko plivanje i vaterpolo. Takmičenje u plivanju biće poslednja šansa za plivače da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Parizu, a kvalifikacioni period se završava 23. juna.

Prvenstvo počinje umetničkim plivanjem od 10. do 14. juna na SC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ koji će takođe biti domaćin plivačkog programa od 17. do 23. juna. Otvorene vode će se održati od 12. do 15. juna na Adi Ciganliji, a skokovi u vodu od 17. do 23. juna u Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije (Košutnjak). Takmičenja će se održavati i na bazenima „Tašmajdan“ i „11. april“.

Nastupiće više od 7.000 vrhunskih sportista i veterana iz 41 evropske zemlje, a među njima će biti i tridesetak srpskih reprezentativaca.

Beograd će takođe biti i domaćin 19. Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju, koje je na programu od 26. juna do 6. jula. Veterani vodenih sportova nadmetaće se u istim disciplinama kao i profesionalci plus vaterpolo. Od 26. juna do 3. jula u SC Novi Beograd „11. april“ kada će biti održano takmičenje u vaterpolu, veterani će se nadmetati u plivanju u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“.