Radnici leskovačkog pogona južnokorejske kompanije Jura završili su jutros u šest sati celodnevnu obustavu rada u okviru proizvodnog prostora, koju su započeli juče u isto vreme, potvrdio je za N1 Samostalni sindikat metalaca Srbije iz te fabrike kablova.

Predrag Stojanović, predsednik tog sindikata u Juri u Leskovcu, za N1 kaže da je u 10 časova počeo sastanak sa rukovodstvom sindikata kompanije Jura u Južnoj Koreji koji im je pružio podršku u borbi.

„Radnici su umorni, ali ne odustaju. Nismo mi robovi i to jasno govorimo poslodavcu, državi, svima. Minimalac i bonusi kojima nas ucenjuju – moraju da budu promenjeni. Cena po kojoj nam obračunavaju topli obrok, mora da se podigne, a to što tražimo funkcionalne toalete, WC papir i da šolje ne budu zapušene mislimo da je nešto što ne bismo ni smeli da budemo u situaciji da uopšte zahtevamo“, rekao je Stojanović.

Nekoliko stotina zaposlenih koji su u štrajku u ovoj fabrici od 7. juna, najavljuju nastavak borbe za svoja prava u formi jednočasovne obustave rada i to za sutra u 14 sati na svojim radnim mestima.