U najavi je talas vrućina sa temperaturama koje će ići iznad 38° C. Proteklih dana beleže se maksimumi potrošnje vode, ali je i pored toga sistem vodosnabdevanja u Zrenjaninu i naseljenim mestima stabilan, a da bi se takvo stanje održalo neophodno je da se u narednim danima voda troši racionalno.

Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao i da bi se izbeglo njegovo urušavanje tokom najavljenih tropskih vrućina, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin apeluje na građane i u gradu i u naseljenim mestima da vodu troše racionalno i da izbegavaju neracionalnu potrošnju vode.

Sedište JKP „Vodovod i kanalizacija“ se nalazi u Petefijevoj 3 u Zrenjaninu. Za sve informacije korisnicima je svakog radnog dana od 7 do 15 časova na raspolaganju besplatna info linija 0800/024-023. Korisnici kvarove na javnoj vodovodnoj i kanalizacionoj mreži mogu prijaviti dispečerskoj službi na broj 534-097 , koja im je na raspolaganju svakog dana, i vikendom i praznicima, od 00 do 24 časa. Sve informacije u vezi izdatih računa za usluge preduzeća, kao i informacije u vezi neplaćenih računa, korisnici mogu dobiti pozivanjem jednog od broja Službe naplate 593-014 ili 593-015 , svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova.