Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj poseti Austriji

0
90

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji, na poziv šefa austrijske države Aleksandera van der Belena, dočekan je uz najveće državne počasti u  bečkoj palati Hofburg.

Predsednika Aleksandra Vučića je ispred Hofburga dočekao njegov austrijski kolega Aleksander Van der Belen a dva predsednika najpre će razgovarati „u četiri oka“, a kasnije će im se pridružiti delegacije dve zemlje. Predsednik Vučić  sastaće se i sa novim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, a nakon sastanka predviđeno je zajedničko obraćanje medijima.Na kraju posete predsednika Srbije Beču planiran je sastanak sa predsednikom austrijskog parlamenta Volfgangom Sobotkom.

Kako je najavljeno glavna tema razgovora srpskog predsednika i austrijskih domaćina, pored bilateralne saradnje, biće i situacija u regionu i pre svega približavanje Srbije EU. Predsednik Srbije doputovao je juče u Beč gde mu je predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl uručio najviše priznanje komore “Veliku počasnu zlatnu medalju”.

U delegaciji Srbije su ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here