Održana je 22. redovna sednica Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Na sednici je usvojeno šest tačaka koje su se ticale predloga Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta na nekoliko lokacija u gradu

0
72

Sednica Gradskog veća sadržala je sedam tačaka. Prva tačka dnevnog reda odnosila se na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu i Stručnoj službi Zaštitnika građana grada Zrenjanina. Ostalih šest tačaka ticale su se predloga Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta na nekoliko lokacija u gradu. Izvestilac po ovim tačkama Violeta Kučanda Bogasenieva istakla je da je prodato ukupno 112.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta radi izgradnje, ukupne vrednosti 138 miliona dinara, od čega će priliv u budžetu zbog popusta koji se odobrava za izgradnju poslovno proizvodnih objekata biti oko 98 miliona dinara. Gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da mu je izuzetno drago jer su domaća preduzeća kupila ova zemljišta.

Reč je o prodaji dela parcele od 5.852 kvadratnih metara, u radnoj zoni “Bagljaš”, iza Aviv Parka, investitoru “Unionimpex” iz Zrenjanina, deo parcele od 3.719 kvadratnih metara na lokalitetu “Bagljaš”, vulkanizersko – trgovinskoj radnji “Momo” iz Zrenjanina, a zatim i parcela površine 12.000 kvadrata u radnoj zoni “Jugoistok 1” ponuđaču “MV Investu” iz Zrenjanina, parcela na lokalitetu Drvarskoj ulici Srpskoj pravoslavnoj crkvi, površine 2.350 kvadratnih metara, kao i deo parcele na lokalitetu “Severozapad – Elemir”, iza fabrike “Fulgar” površine 100.000 kvadrata investitoru “MPZ Agrar” iz Novog Sada i dve parcele u ulici Uroš Predić Rvačkom klubu “Proleter” Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here