Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji koju je predvodio predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov

0
81

Tokom sastanka sa predstavnicima Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, predsednik Srbije je rekao da “za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji stižu bolja vremena. Hrvati se ne smeju osećati ugroženim u Srbiji” poručio je predsednik Vučić.

Na sastanku je dogovoreno rešavanje i pojedinih konkretnih problema – biće izgrađen most u Bačkom Monoštoru kod Sombora, dogovoreno je i uređenje infrastrukture u mestima s pretežno hrvatskim stanovništvom, i rodne kuće bana Josipa Jelačića.

Predstavnici hrvatske nacionalne manjine veoma su zadovoljni izašli sa sastanka koji su opisali kao srdačan i plodonosan, a predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pružio uveravanja delegaciji da će Hrvati u Srbiji biti integrisani u svaki segment društva. Žigmanov je posle razgovora sa predsednikom Srbije rekao novinarima da je Vučić na svaku inicijativu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini odgovorio pozitivno. Novi susret predsednika Vučića i hrvatskih predstavnika dogovoren je za nešto manje od mesec dana.

Predsednik Srbije se sastao i sa predstavnicima Saveza udruženja porodica zarobljenih i nestalih hrvatskih branitelja sa kojima je razgovarao o povratku dokumenata iz vukovarske Ratne bolnice, a  prema obećanju koje je predsednik Srbije  dao nedavno  u Zagrebu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here