Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „GULFUD“ koji se održava u Dubaiju do 22. februara 2018. godine

0
128

„GULFOOD“  je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim arapskim emiratima i regionu Golfa, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača/izvoznika i distributeri i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam se prostire na 100.000m², a godišnje ga poseti preko 95.000 posetilaca iz oko 100 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 5.000 izlagača u 8 sektora.

Na sajmu „GULFOOD“ 2018. godine, Srbija  se prvi put predstavlja sa svojim proizvodima u jednoj od glavih hala Trejd Centra Arena , na nacionalnom štandu površine 60m2. Delegaciju Ministarstva poljoprivrede i Privredne komore Srbije na jednom od najznačajnijih prehrambenih sajmova u Ujedinjenim arapskim emiratima, Gulfood, predvodi državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović, pomoćnik ministra Nenad Katanić i ambasador Miloš Perišić.

Senad Mahmutović se u Dubaiju sastao i sa direktorom državne organizacije za kvalitet, standardizaciju i akreditaciju nadležnim za priznanje i odobravanje halal sertifikata iz naše zemlje Abdulahom al Maeijem.Štand Srbije koja se prvi put predstavlja sa proizvodima u okviru nacionalnog štanda posetio je ministar finansija i vicepremijer šeik Humaid bin Rašid al Nuami. Tokom borava u Dubaiju Mahmutović je sa tamošnjim ministrom resorno zaduženim za poljoprivredu Taijem al Zajediem razgovarao o saradnji u oblasti poljoprivrede, a pokrenuta je i inicijativa za potpisivanje međudržavnog memoranduma o saradnji u toj oblasti. Njima je upućen poziv da posete Srbiju i ovdašnji Međunarodni poljoprivredni sajam koji će u Novom Sadu biti organizovan u maju. Podsećanja radi, pomenuti sajam prostire na 100.000 kvadratnih metara a poseti ga preko 95.000 ljudi iz oko 130 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom preko 5.000 izlagača u 8 sektora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here