Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je protokol o saradnji između Grada Zrenjanina i Novosadskog sajma u okviru Međunarodnih dana energetike i investicija

0
130

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je protokol o saradnji između Grada Zrenjanina i Novosadskog sajma u okviru Međunarodnih dana energetike i investicija koji se održavaju u Novom Sadu.

 Centralno evropski forum za razvoj CEDEF, Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj ove godine organizuju 7.po redu Međunarodne dane energetike i investicija koji se održavaju 1. i 2.marta u Novom Sadu. Grad Zrenjanin je prijatelj ovogodišnje manifestacije pa je tim povodom otvaranju prisustvovao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima. On je ovom prilikom potpisao Ugovor o pokroviteljstvu Novosadskog sajma i grada Zrenjanina. Gradonačelnik Janjić se u izjavi za medije osvrnuo na ono što je do sada urađeno na planu energetske efikasnosti u našem gradu a predstavio je i planove za naredni period.

Ovom prilikom Gradu Zrenjaninu je uručena i diploma za najuspešniju lokalnu zajednicu u podsticanju energetske efikasnosti i primene obnovljivih izvora energije. Gradonačelnik Čedomir Janjić je tim povodom rekao sledeće:

Na otvaranju Međunarodnih dana energetike i investicija u Novom Sadu govorili su generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, zatim predsednik CEDEF-a Ana Bovan, pokrajinski sekretar Nenad Grbić a manifestaciju je svečano otvorio ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić. U ovom trenutku energetika i investicije idu jedno uz drugo u Srbiji i međusobno su zavisni istakao je ministar obraćajući se prisutnima.

Sedmi po redu Međunarodni dani energetike i investicija imaju za cilj podsticanje poslovnih kontakata i saradnju između svih relevantnih aktera u energetici, građevinarstvu, zaštiti životne sredine i lokalnom razvoju u Srbiji i regionu kao i da stimulišu veće investiranje u ovim oblastima.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here