Potpisivanje protokola o saradnji između VTŠSS, Zrepoka i UPS- poslodavci Zrenjanina

0
123

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu, Zrenjaninski poslovni krug Zrepok i Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina potpisali su protokol o saradnji

 Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji potpisali su direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu Milorad Rančić, predsednik Zrepoka Dragoljub Bjeloglav i Goran Nešić, predsednik Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina. Ovaj sporazum predstavlja budući okvir međusobne saradnje strana potpisnica čiji je zajednički interes pospešivanje saradnje između škole, Zrepoka i Unije kako bi studenti ostvarili kontakt sa poslovima iz privatnog sektora i svoja stečena teorijska znanja i veštine primenili u praksi. Značaj potpisivanja sporazuma za studente Visoke tehničke škole strukovnih studija istakla je Gordana Ludajić, predsednik Saveta.

Zrenjaninski poslovni krug Zrepok ima 9 članica, preko 20 firmi i preko 2500 zaposlenih i u srednjem Banatu generiše preko 20% prihoda toliko i profita istakao je predsednik Dragoljub Bjeloglav. On je ovom prilikom objasnio kako je došlo do toga da se saradnja ostvari sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija.

Svoje zadovoljstvo povodom potpisivanja sporazuma izrazio je i predsednik Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina Goran Nešić. On je objasnio na koji način će Unija delovati u okviru pomenute saradnje.

Studenti će obavljati konkretne poslove, odnosno radiće na unapred definisanim projektnim zadacima u firmama Zrepoka i Unije. Radi lakšeg i efikasnijeg uključivanja studenata u proces rada u privatnim kompanijama, Zrepok i Unija sačinili su elaborat u kojem su naveli potencijalne firme za obavljanje stručne prakse. Saradnja će se ostvariti u oblasti stručne prakse i izrade master rada, zatim će se odnositi na uzajamno korišćenje nastavnog i poslovnog prostora, laboratorija i opreme, uzajamno angažovanje nastanika i saradnika, formiranje zajedničkih naučno-stručnih timova, omogućiće partnerski pristup pri konkurisanju i realizaciji međunarodnih i domaćih projekata,  usaglašavanje i saradnju pri kocipiranju i realizaciji novih obrazovnih profila a u obzir dolaze i svi drugi oblici saradnje od obostranog interesa.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here