Konferencija za novinare povodom obeležavanja 135 godina postojanja Veslačkog kluba Begej 1883. i Prvog takmičenja učenika zrenjaninskih škola u veslanju na ergometar

0
93

Povodom obeležavanja 135 godina postojanja Veslačkog kluba Begej 1883 i Prvog takmičenja učenika zrenjaninskih škola u veslanju na ergometar, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće organizovana je konferencija za novinare.

 Povodom 135. godina od osnivanja, Veslački klub Begej 1883 u saradnji sa Savezom za školski sport grada Zrenjanina, Sportskim savezom grada Zrenjanina i Aviv parkom u subotu će organizovati takmičenje učenika zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola u veslanju na trenažerima-ergometrima. Povodom ove sportske manifestacije, u Multimedijalnoj sali organizovana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili pokrovitelji i organizatori subotnje manifestacije: Milan Radaković ispred Saveza za školski sport, predsednik Veslačkog kluba Begej 1883 Dane Lužajić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, kao i predstavnici Crvenog krsta i Aviv parka. Predsednik Veslačkog kluba Begej 1883, Dane Lužajić naglasio je da datum koji je veoma značajan za zrenjaninski klub, članovi kluba žele da podele i sa sugrađanima organizujući ovakvu manifestaciju.

Prema rečima Lužajića, u veslanju na ergometar takmičiće se deca starijeg uzrasta iz osnovnih škola, od petog do osmog razreda, i srednjoškolci, a nastupaće na 15 ergometara. Među učenicima za ovo takmičenje vlada veliko interesovanje, pa se do danas već prijavilo oko 300 učenika osnovnih i srednjih škola. Takmičenje će u subotu početi u 12 časova, a biće održano u stonoteniskoj sali na spratu Aviv Parka.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here