U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare povodom uručenja prvih besplatnih penzionerskih kartica

0
108

Prvih 60 penzionera sa područja grada Zrenjanina dobilo je nove penzionerske kartice koje zamenjuju dosadašnje penzione čekove. Kartica penzionerima pruža mogućnost da budu potpuno bezbedni kada su u pitanju lični podaci, kao i mogućnost da Ministarstvo rada i PIO fond probaju da sa društveno odgovornim kompanijama omoguće penzionerima dodatne popuste. Kartice su penzionerima u Multimedijalnoj sali Gradske kuće uručili predstavnici zrenjaninske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. U ime grada Zrenjanina obratio se pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura koji je rekao da je lokalna samouprava pripremila nekoliko pogodnosti za korisnike kartice a u narednom periodu radiće se na unapređenju ove usluge.

U Filijali Zrenjanin ima ukupno 43 000 penzionera od čega je u opštini Zrenjanin 28 985. Promotivno je izrađeno 60 kartica za opštinu Zrenjanin i 10 za opštine Sečanj, Novi Bečej, Žitište i Nova Crnja istakla je direktorka zrenjaninske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Jasmina Živović Seljin. Ona je ovom prilikom rekla i ko sve ima pravo na penzionerske kartice.Ministarstvo rada i PIO Fond planiraju da do kraja aprila podele sve identifikacione jedinstvene kartice. One će biti besplatne a svaki budući penzioner dobijaće ih prilikom preuzimanja rešenja o penzionisanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here