Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zajedno sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i komesarkom Evropske unije za transport Violetom Bulc, obišao je gradilište novog drumsko železničkog mosta u Novom Sadu

0
94

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zajedno sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i komesarkom Evropske unije za transport Violetom Bulc, obišao je gradilište novog drumsko železničkog mosta u Novom Sadu, gde su stigli vozom, prvi put posle 19.godina od kada je porušen u NATO agresiji.

 Predsednik Mirović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će već oko 6. aprila železnički saobraćaj na Žeželjevom mostu biti pušten u redovan rad, uz napomenu da je pre šest godina govoreno o godinama kada će se to ostvariti, a da danas vidimo da se rokovi poštuju.On je izrazio uverenje da će za nekoliko meseci, uz zajedničku koordinaciju sa Gradom Novim Sadom, na Žeželjevom mostu biti pušten i drumski saobraćaj.

Ministarka Mihajlović je naglasila da su predstavnici Vlade Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, ali i Evropske komisije, na nedeljnom nivou pratili napredak radova na mostu.Ona je dodala da će za nekoliko dana u redovan rad biti pušten železnički saobraćaj, te da se pristupne saobraćajnice završavaju.

Komesarka Evropske unije za transport Violeta Bulc izjavila je da most ima snažnu simboliku, jer je Republika Srbija ispunila obećanje dato pre godinu dana na istom ovom mestu. Prema njenim rečima, most je infrastrukturni projekat značajan za povezivanja ljudi sa obe strane reke, dalji brži razvoj Novog Sada, ali da je posebno važan jer je deo jedne veće agende – a to je agenda povezivanja koja postoji u Evropskoj uniji i koja zemlje Zapadnog balkana stavlja na svoju mapu. Obilasku su prisustvovali i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kao i predstavnici kompanija koje učestvuju u projektu izgradnje Žeželjevog mosta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here