Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Mostaru sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru

0
67

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Mostaru sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim i drugim projektima od važnosti za srpsku zajednicu u ovom kantonu.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je, obraćajući se prisutnima, istakao da činjenica da je predsednik Vučić u Mostaru, dovoljno govori o njegovoj podršci, kao i da prisustvo Srbije na sajmu govori o nameri da se rehabilituje snaga srpskog naroda na ovim prostorima. „Zajedno radimo na planovima za budućnost“, istakao je predsednik Dodik.

„Želimo da pomognemo na konkretan način, projektima koji su od vitalnog značaja. Tražimo od vas samo da se dogovorite kako zajedno da radite na zaštiti i opstanku srpskog naroda ovde“, naglasio je predsednik Vučić.

Predstavnici Koordinacionog odbora istakli su da je pitanje svih pitanja u ovom kantonu konstitutivnost i zatražili od predsednika Vučića i predsednika Dodika da pomognu da se promeni trenutni ustavni položaj Srba u Hercegovačko – neretvanskom kantonu. Upravo zbog nerešenog ustavnog položaja Srba, visokoobrazovani srpski kadrovi ne mogu da nađu zaposlenje, poručili su iz Koordinacionog odbora srpskih organizacija.

„Zapošljavanja je nažalost sve manje i do njega se sve teže dolazi. Ovde ni u zakonodavnim ni u izvršnim organima nema dovoljan broj Srba“, istakli su predstavnici Koordinacionog odbora.

Predsednik Vučić je obećao finansijsku pomoć Republike Srbije za izgradnju i opremanje „Srpskog kulturnog centra“ i druge projekte kulturnih manifestacija srpskog naroda u Mostaru.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here