Narodni poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović ocenio je danas da nema nijednog razloga da lideru stranke prof.dr Vojislavu Šešelju bude oduzet poslanički mandat u parlamentu zbog osude za ratne zločine pred sudom u Hagu

0
609

 Narodni poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović ocenio je danas da nema nijednog razloga da lideru stranke prof.dr Vojislavu Šešelju bude oduzet poslanički mandat u parlamentu zbog osude za ratne zločine pred sudom u Hagu.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Nemanja Šarović  je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije obavestio prisutne da je narodni poslanik i potpredsednik  Centralne otadžbinske uprave Zoran Krasić preminuo posle kraće i teške bolesti.

Šarović  je rekao da presuda prof.dr Vojislavu Šešelju, kojom je osuđen na 10 godina zbog podstrekivanja na proterivanje Hrvata iz Hrtkovaca na jednom mitingu u tom selu, nije utemeljena na pravu, već je izraz želje da se pokrije period pritvora koji predsednik Srpske radikalne stranke  proveo u Hagu, ali i da se sakrije bruka i sramota zbog svega što je rađeno u tom procesu.  Prema njegovim rečima, u Srbiji nikakvog sukoba nije bilo, niti je bilo sistematskog napada na civile, pa ni na hrvatske civile.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke je komentarisao i pojedine informacije koje su se čule u javnosti  oko legitimnosti mandata prof.dr Vojislava Šešelja kao poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Govoreći o izveštavanju medija prilikom izricanja presude  lideru radikala, Šarović je posebno kritikovao rad Radio-televizije Srbije.

Nemanja Šarović je ponovio da je presuda prof.dr Vojislavu Šešelju puna manjkavosti i najavio je da će radikali, kada dobiju presudu na srpskom jeziku, nju detaljno proučiti i pronaći pravni način da se protiv nje bore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here