Sajam obrazovanja i omladinskog preduzetništva za učenike završnih razreda srednjih škola održan je u Kulturnom centru Zrenjanina

0
79

Sajam obrazovanja i omladinskog preduzetništva za učenike završnih razreda srednjih škola održan je u Kulturnom centru Zrenjanina.

 U organizaciji Školske uprave za Banat, Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Zrenjanin, Grada Zrenjanina i Kulturnog centra Zrenjanina a uz podršku partnerskih organizacija održan je Sajam obrazovanja i omladinskog preduzetništva. Sajam je namenjen učenicima završnih razreda srednjih škola kako bi im se omogućilo da se informišu o ponudi smerova i profila koje je moguće upisati na visokoškolskim ustanovama. Otvaranju Sajma u ime grada Zrenjanina prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je istakao značaj pomenutog Sajma uz želju da grad Zrenjanin bude Univerzitetski grad.

Broj nezaposlenih u gradu Zrenjaninu znatno je smanjen u poslednih godinu dana što je potvrdila i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Zrenjanin Tatjana Mijatović. Ona se potom osvrnula i na značaj održanog Sajma obrazovanja za koji kaže da će značiti srednjoškolcima koji nastavljaju dalje školovanje.

Školska uprava takođe pomaže maturantima da odaberu buduće zanimanje istakla je načelnica Snežana Oluški Vlačić.

Na Sajmu se predstavilo 17 visokoškolskih ustanova iz Zrenjanina, Novog Sada, Subotice i Beograda a među njima našle su se Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Zrenjanina, Visoka škola socijalnog rada iz Beograda i Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca.

Pored Sajma obrazovanja, prvi put je održan i Sajam omladinskog preduzetništva koji je takođe namenjen učenicima završnih razreda srednjih škola kako bi se dodatno informisali i motivisali za preduzetništvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here