U subotu 5. maja organizovano je takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata – Autoslalom Zrenjanin”

0
135

U subotu 5.maja organizovano je takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata – Autoslalom Zrenjanin”.

Sportski auto i karting savez Srbije već četvrtu godinu organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić simbolično je zastavicom označio start autoslalom trke „Nagrada Banata“, još jednog atraktivnog sportskog takmičenja koje je po prvi put održano u našem gradu. Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Ovo, prvo po redu takmičenje u sklopu nacionalnog Šampionata, održano je 5. maja u Zrenjaninu na lokaciji industrijske zone „Bagljaš – Elemir“. Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura  je istakao da grad Zrenjanin ima dobru saradnju u organizaciji ovakvih takmičenja.

 

Dužina staze bila je 2.180m, a takmičari su se borili za bodove u Nacionalnom i Otvorenom Šampionatu Srbije. Takmičari su skupljali bodove iz dve najbolje vožnje od ukupno tri, koliko je voženo, a da bi se adekvatno pripremili trku organizovana su i dva treninga.Neki od učesnika izneli su svoje utiske.

 

Najveća prednost ove discipline u poređenju sa drugim je to što autoslalom pruža priliku svakome da, bez obzira na znanje i vozilo, učestvuje u šampionatu i trka se sa drugima. Pruža uzbuđenje trkanja uz najviši nivo bezbednosti. Na autoslalomu može da učestvuje svako ko ima vozačku dozvolu i bilo kakav auto.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here