Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi

0
92

Predsednik  Srbije  Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Moskvi. Povodom obeležavanja Dana pobede predsednik Srbije je prisustvovao i na vojnoj paradi na Crvenom trgu.

 Predsednik Vučić je zahvalio na toplom prijemu i čestitao predsedniku Putinu na izvanrednoj pobedi na predsedničkim izborima. “U ime građana Srbije zahvalio bih se na podršci koju ste uvek pružali Srbiji u teškim trenucima. Kao što znate, u međunarodnim odnosima ništa ne traje kraće od zahvalnosti, ali srpski narod nikada neće zaboraviti mnogo puta iskazanu podršku Rusije”, izjavio je srpski predsednik.

Predsednik Vučić je rekao da se Srbija pokazala kao veoma pouzdan partner Ruske Federacije i da, u trenucima koji nisu uvek bili laki za Rusiju, nikada nije išla protiv interesa Rusije i ruskog naroda, izrazivši nadu da će dve zemlje imati priliku da povećaju i poboljšaju saradnju u svim oblastima u narednom periodu. “Veoma mi je drago što ste u Moskvi i to povodom koji je veoma značajan i za Rusiju i za Srbiju, povodom završetka Drugog svetskog rata ili Velikog otadžbinskog rata, kako ga mi zovemo”, rekao je predsednik Putin.

Prema njegovim rečima, u istorijskom sećanju dva naroda bezuslovno su sačuvane slavne stranice istorije Srbije i Rusije, koje su se zajednički borile protiv zajedničkog neprijatelja.

“Ove godine se obeležava i 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije. Robna razmena između naših zemalja prošle godine je porasla 23 odsto i veoma sam zadovoljan što večeras možemo, pre sutrašnjih svečanosti, da u neformalnoj atmosferi razgovaramo o čitavom kompleksu naših odnosa”, zaključio je predsednik Putin.

Predsednik Vučić je prvi strani lider sa kojim se ruski predsednik sastao nakon inauguracije, a danas je prisustvovao vojnoj paradi povodom Dana pobede nad fašizmom i učestvovao je u maršu „Besmrtni puk“. Predsednik Rusije Vladimir Putin, Srbije Aleksandar Vučić i premijer Izraela Benjamin Netanjahu položili su danas venac na Grob neznanog junaka pod zidinama Kremlja.

Oni su u Aleksandrovsku baštu došli peške sa Crvenog trga, nakon održavanja vojne parade u čast 73. godišnjice pobede nad fašizmom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here