Povodom obeležavanja Dana pobede – 9. maja delegacije Srednjobanatskog upravnog okruga grada Zrenjanina Vojske Srbije i predstavnika Ambasade Ruske Federacije položile su vence na spomen-kosturnicu sovjetskim vojnicima

0
125

Povodom obeležavanja  Dana pobede – 9. maja, delegacije Srednjobanatskog upravnog okruga, grada Zrenjanina, ,Vojske Srbije  i predstavnika Ambasade Ruske Federacije položile su vence na spomen-kosturnicu sovjetskim vojnicima na Bagljašu i na spomen obeležje Žarka Zrenjanina.

Početak obeležavanja Dana pobede-9.maja, počeo je prijemom koji je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa svojim saradnicima organizovao za drugog sekretara ambasade Ruske Federacije Dmitrija Sergjenka  i  predstavnike Komande Garnizona Zrenjanin Vojske Srbije i  SUBNOR-a Zrenjanin. Obeležavanje Dana pobede  je tokom prepodnevnih časova nastavljeno polaganjem venaca na Spomen-kosturnicu poginulim sovjetskim vojnicima i na spomenik narodnog heroja Sonje Marinković na Bagljašu.  Delegaciju grada Zrenjanina koja je položila venac na obeležje borcima koji su dali život za oslobođenje Zrenjanina,  predvodili su gradonačelnik Čedomir Janjić , načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić i Dušan Šijan iz Gradske uprave  grada Zrenjanina . Venac su položile i delegacije ambasade Ruske Federacije, Srednjobanatskog upravnog okruga,  Vojske Srbije i SUBNOR-a Zrenjanina .U ime Ambasade Ruske Federacije  venac na spomen obeležje borcima Crvene armije, položio  je drugi sekretar Ambasade  Dimitrij Sergjenko.

Venci su nešto kasnije položeni i na spomenik narodnom heroju  Žarku Zrenjaninu Uči. Pored delegacija grada, Ambasade Ruske Federacije, Srednjobanatskog upravnog okruga i Vojske Srbije, vence  su položile i delegacije SUBNOR-a i Gradskog odbora ratnih i mirnodopskih invalida . Nakon polaganja venaca, zamenik gradonačelnika Zrenjanina  Saša Santovac  rekao je da grad Zrenjanin danas obeležava veoma značajan datum – 73 godine od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Drugi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Srbiji  Dimitrij Sergjenko je u ime ambasade i ruskog naroda čestitao našim građanima Dan pobede nad fašizmom.

Sergjenko se osvrnuo i na pojavu oživljavanja ekstremnih i fašističkih pokreta u savremenoj Evropi.

Povodom 9.maja u Novom Sadu je održana centralna pokrajinska manifestacija obeležavanja Dana pobede , a Svečanoj  akademiji u Domu Vojske Srbije, prisustvovali su predstavnici Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine, Vojske Srbije, Grada Novog Sada, Udruženja rezervnih vojnih starešina, Udruženja vojnih penzionera, i drugih organizacija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here