Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su radove na regionalnom podsistemu za navodnjavanje „Tisa-Palić“

0
110

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su  radove na regionalnom podsistemu za navodnjavanje „Tisa-Palić“ u naselju Gabrić kod Subotice, vredne više od 4,7 miliona evra.

Regionalni podsistem za navodnjavanje „Tisa-Palić“ jedan je od 11 projekata koji se finansiraju iz Programa za navodnjavanje – Abu Dabi fonda u AP Vojvodini. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će poljoprivreda naše zemlje izgledati potpuno drugačije i otpornije na klimatske promene do kraja mandata ove vlade kroz projekte navodnjavanja, zaštite od popolava i protivgradne zaštite.

Zahvalivši se predsednici Vlade Ani Brnabić i ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću, za kooridnaciju oko pripreme ovih projekata, predsednik Mirović izjavio je ovom prilikom da su Pokrajinska vlada i JP Vode Vojvodine za kratko vreme završili pripremu 11 projekata čija je realizacija u toku i najvio nove u narednom periodu.

Podsistem „Tisa- Palić“ obezbeđuje vodu za navodnjavanje 35.000 hektara na područjima opština Senta, Kanjiža, Subotica i Bačka Topola kao i za industriju i osveženje vode u prirodnim jezerima Palić i Ludaš.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here