Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je u okviru 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, ugovore poljoprivrednicima iz Vojvodine koji su dobili sredstva za sufinansiranje nabavke plastenika, kao i za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda.

Ukupno je uručeno 88 ugovora po ove dve konkursne linije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, vrednih 94 miliona dinara. Potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević je naglasio da je današnja dodela ugovora najbolji dokaz kako i na koji način Pokrajinska vlada brine o agraru i poljoprivrednim proizvođačima, posebno malim i srednjim.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević napomenuo je da je Pokrajinska vlada kroz svoje mere u agraru fokus stavila na intenzivnu proizvodnju, jer je to jedini model kako mali i srednji poljoprivredni proizvođači mogu da opstanu na tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Inače, za nabavku protivgradnih mreža ove godine je opredeljeno ukupno 120 miliona dinara, a za nabavku plastenika 60 miliona dinara. To su sredstva koja bespovratno dodeljuje Pokrajinska vlada, a uz sredstva koje obezbeđuju samo poljoprivrednici za ove dve namene ukupno će biti investirano 300 miliona dinara. Time će biti obezbeđene nove površine pod plastenicima i desetine hektara od protivgradnim mrežama.