Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se u Puli, sa istarskim županom Valterom Flegom, sa kojim je razgovarao o osnaživanju i produbljivanju saradnje između AP Vojvodine i te hrvatske regije.

Sagovornici su se saglasili da AP Vojvodina i Istra godinama neguju prijateljske odnose, te istakli da je značajno podsticati nove programe saradnje koji bi doveli do realizacije zajedničkih projekata u brojnim oblastima.

„Ideja nam je da unapredimo višegodišnje prijateljstvo, da proširimo saradnju na polju kulture i turizma, kao i da uspostavimo kontakte u drugim oblastima od zajedničkog interesa“, izjavio je predsednik Mirović.

Na sastanku je ocenjeno da su obe regije zainteresovane za formiranje zajedničkog turističkog proizvoda koji bi bio plasiran i na trećim tržištima.

Predsednik Mirović je u Puli održao sastanak i sa predstavnicima Srba u Istri, na kojem je bilo reči o podršci obrazovnim i kulturnim institucijama Srba u tom delu Hrvatske, sa posebnim akcentom na Srpski kulturni centar u Puli.

Tokom radne posete, predsednik Mirović prisustvovao je i otvaranju manifestacije „Dani Vojvodine u Istri“, koja se održava u Puli 15. i 16. juna, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine.