Pukovnik Nikola Dejanović I zvanično će se u narednih par godina nalaziti na čelu Komande za razvoj Banatske brigade

0
162

Pukovnik Nikola Dejanović I zvanično će se u narednih par godina nalaziti na čelu Komande za razvoj Banatske brigade. U zrenjaninskoj kasarni njemu je dužnost predao dosadašnji komandant, Živica Ognjanov.

Svečana primopredaja dužnosti komandanta Komande za razvoj Banatske brigade.obavljena je u kasarni “Narodni heroj Svetozar Marković Toza”. Dužnost je od pukovnika Živice Ognjanova primio pukovnik Nikola Dejanović, koji će narednih godina rukovoditi komandom u Zrenjaninu.

U prisustvu gradonačelnika Zrenjanina, Čedomira Janjića, načelnice Srednjobanatskog upravnog okruga, Snežane Vučurević, kao I zvaničnika Vojske Srbije I Ministarstva odbrane, Ognjanov je predao dužnost Dejanoviću.

Ognjanov je na čelo Komande za razvoj Banatske brigade došao 2012. godine. On odlazi u Generalštab Vojske Srbije, u Upravu za opetrativne poslove, na dužnost načelnika Odeljenja za operativne funkcionalne sposobnosti i kontrolu. Dejanović je rođen 21. februara 1969. godine u Osijeku, Vojnu akademiju je završio 1992. a generalštabno usavršavanje 2010. Na novu dužnost došao je sa dužnosti zamenika načelnika Centra za mirovne operacije.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here