Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija

0
144

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o uspostavljanju i inteziviranju saradnje AP Vojvodine sa francuskim regijama u oblastima privrede, kulture i obrazovanja.

 Ocenivši da je za pokrajinu jedno od najvažnijih pitanja ekonomska saradnja sa Francuskom, predsednik Mirović je istakao da u AP Vojvodini francuske kompanije zapošljavaju 6000 ljudi.

„Na planu međunarodne saradnje naši prioriteti vezani su i za regione Evropske unije i tu ima potencijala za saradnju sa francuskim regijama u brojnim oblastima od zajedničkog interesa“, rekao je predsednik Mirović i dodao da su temelj budućih odnosa dobre istorijske i prijateljske veze dva naroda.

Sagovornici su se saglasili da je privredna saradnja ključni faktor, da postoji potencijal za proširenje i u oblastima zaštite životne sredine i zdravstva, te da je u zajedničkom interesu da se realizuje saradnja AP Vojvodine sa Departmanom Valdoaz i obnovi sa regionima Bretanja i Rona – Alpi.

Ambasador Mondoloni izrazio je zahvalnost predsedniku Miroviću na podršci koju Pokrajinska vlada pruža Francuskom institutu u Srbiji i negovanju francuske kulture i jezika što je, kako je naglasio, u duhu AP Vojvodine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here