Gradski odbor Srpske radikalne stranke Zrenjanin saoseća tugu i bol porodica žrtava krvavog pira u kojem je stradalo više od 3500 Srba u srednjem Podrinju

0
93

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Zrenjanin saoseća tugu i bol porodica žrtava krvavog pira u kojem je stradalo više od 3500 Srba u srednjem Podrinju.

Svedoci smo da do sada nije niko izveden pred lice pravde, da je najveće poniženje za porodice žrtava za Republiku Srpsku i srpski narod u celini sramno oslobađanje Nasera Orića koji je bio organizator i direktni učesnik u činjenu zločina- navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Zrenjanin. Ne smemo da zaboravimo Petrovdan 1992.godine kada su muslimanski zločinci predvođeni Naserom Orićem na području Vlasenice, Osmaka, Zvornika, Srebrenice i Bratunca ubijali sve od novorođenčadi do starih i iznemoglih ne birajući sredstva za svirepe i monstruozne zločine. U neviđenim zločinima ubijeno je 198 žena i četrdeset i sedmoro dece, a do sada nisu nađeni posmrtni ostaci desetoro civila i vojnika koji su po zarobljavanju mučki pobijeni.

Sramno je i ponižavajuće što nema kazne za počinioce počinjenih zlodela, ali zato ima stalnih nastojanja da se održi prisutan stereotip koji govori samo o srpskoj krivici i odgovornosti za sva ratna dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije. Srpski radikali smatraju da naša država stidljivo govori o ovoj činjenici, da prećutkuje poniženja zapadnih sila, veličanje tuđih žrtava i prikrivanje i negiranje sopstvenih. Sama činjenica da najviši državni organi Republike Srbije „nemaju vremena”za prisustvo na komemoraciji u Bratuncu, govori o njihovom odnosu prema srpskim žrtvama i poštovanju porodica nastradalih i svakako davanje „vetra u leđa” počionicima zločina i zastupnicima teze da su Srbi jedini krivci,. Na taj način ohrabruju se represija i nasilje nad Srbima u južnoj pokrajini KiM što svakim danom opterećuje i dovodi u pitanje njihov opstanak na tim prostorima – navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here