Srpska radikalna stranka će glasati protiv Predloga zakona o presađivanju organa

0
211

Srpska radikalna stranka će glasati protiv Predloga zakona o presađivanju organa zbog „kontradiktornosti“ samog zakona, i istovremeno zahteva smenu ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara, saopštio je potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke izjavio je u obraćanju novinarima na konferenciji za medije u holu Narodne skupštine, “da kada se radi o ćelijama i transplantaciji – tu je jasna kontradiktornost između zaštite života i zdravlja i onog što je neprikosnoveno – pravo svakog čoveka, a to su ljudska prava“, naveo je Mirčić i dodao.

Milorad Mirčić je istakao i da “umesto da taj isti ministar vodi računa o zdravstvenim radnicima , o lekarskim ekipama, svedoci smo činjenice da su ekipe koje su formirane u cilju transplantacije organa „odavno rasformirane“, i da su lekari i stručnjaci iz tih ekipa uhlebljenje pronašli na drugim stranama“.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke odgovarajući na pitanje : kako Srpska radikalna stranka komentariše razgovore u Briselu između predstavnika Srbije i predstavnika kosovskih Albanaca je rekao.

”Na taj način bi se eventualno amortizovala sva podrška koju Šiptari imaju od strane zvanične američke politike” – zaključio je na kraju konferencije za medije potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here