Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksanderom Sorošem

0
76

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksanderom Sorošem.

Predsednik Aleksandar Vučić  je sa Sorošem razgovarao o situaciji u regionu, podršci Fondacije za Otvoreno društvo evropskim integracijama Srbije i o reformama u oblasti medija i vladavine prava.

Predsednik Vučić upoznao je Aleksandera Soroša i članove delegacije sa situacijom na Kosovu i Metohiji i napretku dijaloga između Beograda i Prištine. Tema razgovora bila je i podrška Fondacije regionalnoj ekonomskoj zoni.

Soroš izrazio je zahvalnost  predsedniku Srbije na podršci koju Fond za otvoreno društvo ima u Srbiji, i naglasio da će fondacija nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu, kao i reformske i demokratske procese. On je pozdravio nastavak dijaloga Beograda i Prištine i konstruktivnu ulogu Srbije u održanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here