Povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja  u Opštoj bolnici “ Đorđe Joanović “ održana je konferencija za medije na kojoj je o značaju podrške dojiljama, govorila dr Svjetlana Ždrale, šef odseka neonatologije

 Svake godine od 1. – 7. avgusta u 170 zemalja sveta, obeležava se Svetska nedelja dojenja kako bi se povezali znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i kako bi se obezbedila podrška dojenju u cilju unapređenja zdravlja majke i deteta. Ovogodišnja 26.po redu nedelja dojenja u zrenjaninskoj bolnici odvija se pod sloganom „Temelj za zdrav život“. Tim povodom je u Opštoj bolnici održana konferencija za medije na kojoj je o značaju dojenja i podršci dojiljama govorila šef odseka neonatologije  dr Svjetlana Ždrale.

Dr Ždrale je istakla i da se u našoj zemlji najveći broj majki odlučuje za dojenje i da je bitno napomenuti da  zablude o “ lošem“ i “ dobrom“ majčinom mleku treba razjasniti.

Dr Ždrale je najavila da će se od 1.-7. oktobra održati Nacionalna nedelja dojenja u našoj zemlji, kada će biti organizovana veća akcija u našem gradu. Ona je ovom prilikom pozvala medije da proprate akciju i ukažu javnosti na značaj pružanja podrške majkama i dojenju.